Водещи новини Развлечение Туризъм

“Аквамания” в Албена и през 2019 е сред най-добрите водни паркове в Европа

За поредна година аквапарк „Аквамания“ е сред най-добрите водни паркове в Европа, според класацията Топ 25 на Travelcircus.

В нея попадат още два български атракциона – Aqua Paradise в Несебър и Action Aquapark в Слънчев бряг.

Водният атракцион в Албена е с големината на 5 футболни игрища и разполага с уникални атракции за деца и възрастни. Посетителите имат възможност да влязат в завладяваща надпревара помежду си на четирите писти, с обща дължина 315 метра на атракциона “Про Рейсър”, да изкачат 20 – метровата кула, да изпитат тръпката от рафтинга на 183 – метровия “Мамут”. Могат да се насладят и на още атракции, които покачват адреналина на макс: 191 – метровото „Торнадо“, първо и единствено по рода си в Европа увеселително съоръжение, както и 77 – метровата пързалка за отвесно спускане „Free FALL“. През територията на парка си прокрадват път “Мързелива река” и бързеите на “Дивата река”, сред скалисти каньони, вълнуващи фонтани, водни оръдия и специални ефекти. Децата попадат в един приказен свят с детски площадки, с причудливи космически същества и миниатюри на пързалките за възрастни като детското „Торнадо“ (KIDZ Tornado), „Про Рейсър“ (KIDZ Racer), „Туистър“ (KIDZ Twister) и „Мини река“ (KIDZ Mini River). Шеметни водни ефекти и фонтани провокират въображението на децата в “Космическата палуба на Костенурката” или в “Лагуната на лунния кратер”. Запомнящо се преживяване е изкачването по пътя за спускане от пързалките. Там откриват мистериозното устройство за телепортация, „Старгейт”.

Аквапарк „Аквамания“ е и предпочитано място за рождени дни, тийм билдинги и редица още събития, по време на които можете да прекарате незабравими мигове, докато се забавлявате на водните атракциони.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *