Култура Общество

Млади артисти от Русия се представиха с концертна програма в Добрич (снимки)

Гостуващи творчески колективи от Русия се представиха с концертна програма на централния площад в град Добрич. На 24 юни, пред жители и гости на града, младите артисти от Русия поднесоха вълнуващи изпълнения на традиционни и съвременни версии на руски фолклорни песни и танци. В художествената програма, ръководителите на съставите бяха включили изпълнение и български песни, както и популярни танци от различни части на света.

На откритата сцена на площад “Свобода” се представиха състави от град Наро-Фоминск (Московска област) – Ансамбъл за руски народни песни „Песенград“ с ръководител и солист Людмила Арнаутова, Дует за естрадни песни „Каприз“ Людмила Аношкина и Роман Ивченков, солистката на Ансамбъл „Съзвучие“  Марина Молчалина. Пред публиката, със свои изпълнения се представиха участниците от Театър за естрадни песни „Радуга звезд“, с ръководител Александра Кандалина и Танцов колектив „Фантазия“ от град Подолск, Московска област.

Културната проява е част от програмата за Дни на руската култура в Добрич. В Добрич бяха и Андрей Галкин – президент на Общество за дружба и сътрудничество с балканските държави, Олег Антонов – вице-президент на Международната Асоциация на Побратимените Градове (МАПГ), Олга Молчалина – президент на Благотворителен фонд „Славянски традиции“, представители на Международен съюз за дружба (МОСД) и Руски фонд на мира( РФМ) – всички, част от официалната руска делегация в България.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *