Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Изложба „Славянски мост“ бе открита в галерията в Добрич

Изложба „Славянски мост“ бе подредена в Художествената галерия в рамките на Дните на руската култура в Добрич. Тя бе организирана от Община Добрич и Общество за дружба и приятелство и сътрудничество с балканските държави и Международна организация „Изкуство без граници“. Откриването  беше предшествано от пресконференция с участието на А. Галкин – президент на общество за дружба и сътрудничество с балканските страни, д-р Емилия Баева – зам. Кмет по култура и Олга Молчалина, доаиен на художниците в групата, заслужил художник на Русия, Член на Съюза на журналистите, академик на Руската академия на Науката и изкуствата. „Тази година традиционните Дни на руската култура проведохме в Северна България – Варна, Добрич, Каварна, Шумен, Плиска, Камчия, каза Андрей Галкин. Той изрази надежда през следващата година да имат изяви и в Южна България. „Всички зависи от договорите, които подписваме с кметовете на общини“, посочи той.

Изложбата включва 39 платна на петима художници. Те са лауреати на международния конкурс „В името на мира на Земята“, каза Олга Молчанина.

В изложбата участват Елена Вогулкина, Юрий Козак, Валентин Третяков от Москва,  Оксана Баладинская и Никита Попъйхов от Московска област и Елена Карлова от Алтайска област . Изложбата  ще продължи до 29 юни.

c