Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Бъдещи студенти в престижни университети в САЩ с мисия в детска градина в село край Добрич

Обновяване на детска градина „Първи юни” в добричкото село Бранище ще се състои на 27 и 28 юни, съобщи за Про Нюз Добрич кметът Димитър Николов. Мисията е с наименованието „Боядисай оградата и люлките в детската градина в село Бранище” и е на двама младежи, които имат желание да се обучават в престижни университети в САЩ.

В рамките на мисията ще бъде боядисана оградата и подменено оборудването в детското заведение. Предвижда се поставянето на нова библиотека, масички и други мебели в занималнята.

Директорът на ДГ „Първи юни” Павлина Ковачева разказа, че инициативата е на Калин Чалъков - родител на едно от децата. Той имал племенник, роден и живеещ в Америка. Младежът желаел да се обучава в престижен университет в САЩ. Участието в подобна мисия щяло да му помогне, тъй като се оценявало при кандидатстването. Така Калин Чалъков насочил племенника си и негов приятел към мисия, свързана с ДГ „Първи юни” в Бранище. Идеята на инициаторите е да внесат повече цвят и пъстрота в ежедневието на децата. Мисията увлякла и родители на малчугани, посещаващи детската градина, които събрали пари за закупуване на материалите, ще участват и с доброволен труд.

В инициативата може да се включи всеки. За целта трябва да се регистрира до края на днешния ден в страницата във Фейсбук „ДГ „Първи юни” с. Бранище”. Няма възрастови ограничения, необходими са само сръчност и ентусиазъм, посочват организаторите.

c