Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Наводнени складове и паднали дървета след вчерашната буря в Добричко

Бурен вятър, придружен с интензивни валежи предизвика наводнения и събори дървета в отделни части на областта, в следобедните часове на 22 юни. Както вече Про Нюз Добрич съобщи, обилен дъжд, придружен със силен вятър, за броени минути успя да наводни улиците в ранните следобедни часове в град Балчик.

Около 18 ч., бурен вятър е съборил дървета в района на град Генерал Тошево, съобщиха от Дирекция БПЗН. Пожарен екип на Областната дирекция е бил изпратен на място, отзовавайки се на подадения сигнал.

снимка: shutterstock.com


Други пет сигнала за наводнени складови помещения в курортен комплекс "Албена" са били получени приблизително по същото време, на дежурния телефон в ОД БПЗН. Екипи на пожарната служба са работили на място, за отводняване на залетите от придошлата от силния дъжд вода - главно ресторантски складови помещения в долната зона на комплекса.
Общо три екипа от девет пожарникари на РД ПБЗН – Добрич са били изпратени след получените сигнали, за справяне с последствията от кратката лятна буря.

Според прогнозата на синоптиците, в днешните следобедни часове над региона се очаква отново да има превалявания от дъжд и усилване на вятъра - с условия за градушки. До часовете на ранния следобед, посоката на вятъра ще е от север - до умерен. Следобяд и вечерта ще се преориентира от южна четвърт - на места до силен. По-интензивни валежи се очакват в началото на следващата седмица - на 24 и 25 юни, главно в късните следобедни часове.

c