Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Звукът на Вселената се разнесе над "Двореца" в Балчик с уникален гонг концерт

Един необикновен и незабравим концерт със свещените инструменти Гонг, както и много други автентични инструменти, идващи от древността, подари Държавният културен институт "Двореца" в Балчик.

Звуците от Космоса пресъздадоха осем планетарни гонга и един от серията Sound Creation на Paiste.

Изпълнителите от „SeАcret Sounds” са петима ученици на Гонг Мастер Масимо Пиаца, Италия - Daniela Jakway, Vessela Nalbancheva, Nelina Ruseva, Jo Crowder, Сат Нам.
Всеки един от тях е сертифициран учител по Йога. Водят практики в различни студиа в град Варна. Провеждат както групови, така и индивидуални сесии с Гонг, и Древни свещени инструменти. Това, което ги събира са вярата, любовта и светлината по Пътя.

Освен лечебна сила, холистичните звуци на тези инструменти притежават възможността да зареждат слушателя с жизнена енергия, като същевременно „повдигат” вибрациите на тялото и съзнанието на човека. По този начин правилното използване на свещените инструменти се превръща в своеобразна медитация както за слушателя, така и за изпълнителя.
Присъстващите на концерта тази вечер имаха възможност да се насладят на уникално преживяване, да се потопят в медитативните вибрации на традиционните инструменти, идващи от древността. Да усетят лечебната сила и зареждащата енергия на холистичните звуци, отекващи във Вечността.


Изначалният звук Ом на Гонга прониква в тялото, масажира всяка клетка, регулира мозъчните вълни и отвежда в състояние на съзнателен сън. В това състояние се ускоряват процесите на възстановяване на ДНК, обновление и подмладяване.
Звуците на Гонгът успокоява ума, спира движението на мислите, дават възможност да се освободим от постоянното състояние на контрол и суета. Отрицателните емоции и постоянния хаос спират, възстановява се естествената вибрация на тялото, на всички органи и системи, нашата природа се балансира.

Вибрациите изчистват блокажи, отпускат напрежението в мускулите и стимулират циркулацията на течностите. Оздравява нервната и ендокринната системи, регенерира невроните и връзките помежду им, лекува травми, както физически, така и психически. Създава състояние на съвършена хармония между тяло, емоции, ум и дух.

c