Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

„Чарли и шоколадова фабрика” донесе Гран при на театър „Дея” от международен фест

Три награди, сред които и Гран при, завоюва детски музикален театър „Дея” от Добрич от международния театрален фестивал на изкуствата „Утринна звезда”, съобщи за Про Нюз Добрич ръководителят Лана Анцаридзе. 26-тото издание на мащабното събитие се проведе в курорта Албена. Участие взеха талантливи изпълнители на възраст до 35 години от България, Украйна, Молдова и Русия. Те се представиха в няколко раздела - "Танцово изкуство", "Изобразително изкуство", "Музика", "Театрално изкуство" и "Фолклорно-етнографски жанр".

Детски музикален театър „Дея” се представи с мюзикъла „Чарли и шоколадовата фабрика”. Той спечели първо място в раздел „Театрално изкуство”. Ръководителят Лана Анцаридзе бе удостоена със специална награда за високи творчески постижения. Добричките таланти грабнаха и Гран при - 2 500 лева като безплатна нощувка за 60 души в Банско. Младите ни актьори представиха мюзикъла в първата вечер на фестивала – 16 юни, във вариете-театър „Албена”. След това „Чарли и шоколадовата фабрика” бе игран още два пъти – на 21 и 22 юни, на открита сцена в рамките на битката за Гран при и на Галаконцерта, сподели Лана Анцаридзе.

Това е поредното голямо отличие за детски музикален театър „Дея”. Той е носител на Гран при „Жар птица” през 2017 година за спектакъла „Бродуей” и Гран при през 2018-а за мюзикъла „Хотел Трансилвания” от международен детско-юношески театрален фестивал “Приказка за теб”, Варна,  на Голямата награда за „Хотел Трансилвания” и Голямата награда за режисура от международен детски фестивал „Млади таланти” през 2018 г. в София и други.

Предстои „Дея” да участва с мюзикъла „Чарли и шоколадовата фабрика” в театрален фестивал в Албена на 9 юли.

Организатор на фестивала „Утринна звезда” е Арт-академия „Утринна звезда”. Освен в Албена той се провежда и в Св. св. Константин и Елена, СОК „Камчия” и Банско.

c