Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Градско соаре с Духовия оркестър в парка на Добрич

Почти като в традициите на старата градска култура от българското възраждане, Духовият оркестър на Добрич изнесе музикален концерт за ценителите на зеленината и еклектиката на градския парк "Свети Георги".

Едночасовото своеобразно соаре не остави безучастни разхождащите се в късния следобед. Звуците на валсове, маршове и фолклорни оркестрови обработки, които оркестрантите изпълниха, можеха да се чуят достатъчно ясно в почти всички зони на парка.

От млади родители с бебетата си, до възрастни жители и гости на града - спираха и аплодираха всяко едно от изпълненията на Духовия оркестър. Видно, настроението беше двупосочно, тъй като музикантите на останаха длъжни и отвръщаха на аплодисментите подобаващо.

Възрастни граждани коментираха, правейки паралел с годините от началото на миналия век, че този тип събития все още остават рядкост за лятното културно ежедневие на съвременен Добрич. По-голямата част от младите хора пък, спрели се да послушат музикалните изпълнения, изразиха надежда началото на астрономическото лято и приятната атмосфера в Градския парк да вдъхновят още такива прояви.

c