Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Единствено в Албена създателят на тае бо Били Бланкс води тренировки у нас

Холивудската звезда и създател на тае бо Били Бланкс е у нас по ексклузивната покана на Албена. Гостуването му е кулминацията в спортния календар на ваканционното селище, което е обявено за Европейски курорт на спорта за 2019 година.

Били Бланкс е участвал в 24 филмови продукции. Освен като холивудска звезда, той се радва на милиони последователи и почитатели, които поддържат форма чрез тае бо, създадено от него. Тренирал е и най-големите звезди на киното и спорта.

Самият Били Бланкс е започнал да тренира на 11-годишна възраст. Днес е на 63 години.

Той бе приветстван в Албена от Ервин Линдбихлер – ръководител сектор Спорт.

„Благодаря Ви много за възможността да дойда във Вашата страна, чувствам се благословен, че съм тук“, сподели фитнес гуруто на пресконференция в курорта Албена.

Като треньор по тае бо е бил в 105 страни по цял свят. Сред тях са холивудски звезди, големи имена в спорта, войници от американската, корейската и турска армии, военни от всички специални отряди и части, до баби и дядовци от старчески домове.

„Тае бо е начин на живот, не е тренировка. Трябва да бъде приложено към живота, за да продължаваме да живеем“, сподели Били Бланкс.

За разлика от други тренировки, които изгряват и залязват за 6 месеца, тае бо се радва на огромен успех вече 30 години и е №1 в света. Тае бо тренират от 4-годишни деца, а най-възрастният е на 102 години.

„Тае бо е начин на живот – има атлети, деца, баби, дядовци, всички в една стая тренират заедно. Едно от най-важните неща е, че тренировките по тае бо премахват стреса. Аз не позволявам стресът да живее в мен“, заяви Бланкс. Сподели, че първата му видеокасета е излязла през 1999 г. и е била продадена в 115 млн. копия по целия свят. В България също много хора се занимават с тае бо. Има голям интерес към тази тренировка и той расте. Навремето последователите му са се учили от видеокасетите, поради невъзможността му да дойде в България и да направи официален уъркшоп. Сега той е в България и се радва на интерес.

На първите тренировки, проведени на плажа в Албена, заниманията започнали с 3-4 човека, а в края беше пълно. Дори имаше жена с бебе. Нямам търпение да водя тренировки днес и утре, сподели фитнес гуруто.

Той е впечатлен от курорта Албена. „Невероятен е. Вървя наоколо и въздишам“, посочи той.

Съпругата и дъщеря му също са в Албена и се наслаждават на водните емоции в Аквапарка.

c