Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Рецидивист ще лежи две години за кражби от 4 жилища в Балчик

35-годишен мъж е осъден на 2 години затвор за кражба, извършена в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд. Той ще търпи наказанието си при първоначален „строг режим“. Присъдата е постановена от Районен съд - Балчик и беше обявена за влязла в сила от състав на Окръжния съд в Добрич.

Мъжът е признат за виновен в това, че на 12 септември 2018 г. е извършил кражби от 4 жилища в Балчик. От домовете на пострадалите били отнети пари, сребърни и златни накити, мобилен телефон и други вещи. Общата стойност на откраднатото възлиза на 4301.54 лева.

Мъжът, който е многократно осъждан, живеел в село в община Нови пазар, заедно със семейството си. Излязъл от затвора на 21 август 2018г. и тъй като нямал пари, започнал да взема заеми от своите близки. За да върне парите, започнал отново да краде. Отишъл в Балчик с маршрутка, избрал случайно къщите, от които извършил кражбите и след това се прибрал в селото си. На другия ден бил задържан от полицията и върнал част от отнетите вещи, които били предадени на пострадалите.

c