Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Засилват полицейските проверки като мярка срещу увеличената смъртност по пътищата

От днес е в сила специализирана полицейска операция във връзка с увеличения брой тежки пътно-транспортни произшествия с множество загинали и ранени в последните дни (периода 14 – 17 юни т.г. ). Засилените пътни полицейски проверки се предприемат като мярка за справяне с увеличения брой жертви по пътищата и ще са в сила до 22.06.2019 г., съобщиха от ОД на МВР.

Функцията на патрулите от "Пътна полиция" ще бъде осигуряване и подобряване на безопасността на движението по пътищата, нормални пътни условия и пропускателна способност, както и осъществяване на активен контрол по основните направления на републиканските пътища в област Добрич.

Специализираната операция на "Пътна полиция", започнала от днес ще е в ход за територията на цялата страна. Ще бъдат засилени проверките за спазване на определената от закона допустима скорост, неправоспособността на шофьорите, ползването на обезопасителните колани и детските обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходци на пешеходни пътеки.

Особено внимание ще се обръща на водачите на двуколесни превозни средства - на тяхната правоспособност, видимостта и състоянието на регистрационните табели на моторните превозни средства, използването на защитните каски.

Полицейските екипи ще бъдат локализирани по участъци с въведена временна организация на пътя, както и по местата със засилен трафик. Същевременно продължава и започналата от началото на летния сезон операция на "Пътна полиция", в рамките на която се осъществява засилен контрол на транзитно преминаващите през страната моторни превозни средства.

c