Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Предстоят Еньовски събор и Фестивал на лавандулата, с гости от Украйна и Румъния

На 22 и 23 юни Генерал Тошево ще бъде домакин на две традиционни вече събития - Фестивал на лавандулата и Еньовски събор на родовете и традициите „Край язовир Дрян”, съобщиха от добруджанската община.

В събота, от 16:00 ч. на градския площад ще се проведе за четвърти път Фестивал на лавандулата, в програмата на който са включени - Лавандулов базар, детска работилница, Конкурс „Кралица на Лавандулата“. Като специален музикален гост, по време на Гала-концерта на сцената ще се качи фолклорната певица Димана. Фестивалните организатори са предвидили в тазгодишното издание и среща на производителите на лавандулово масло от региона.

Еньовски събор на родовете и традициите „Край язовир Дрян” ще започне от 9:30 ч. на 23 юни (неделя) край едноименната местност. Съборът се провежда за седми път, като в тазгодишното издание се очаква да се представят освен традиционните самодейни колективи, вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители, така също и музикални състави от Румъния и Украйна. Специален гост на празника ще бъде фолклорната изпълнителка Пепи Христозова. Организатори на събора са Община Генерал Тошево, кметството в с. Красен и НЧ ”Йордан Йовков 1896”, с. Красен.

c