Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Още двама кандидати за мястото на Пламен Николов като окръжен прокурор на Добрич

Три кандидатури има за длъжността „административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Добрич”, става ясно от сайта на Висшия съдебен съвет.

Както Про Нюз Добрич вече писа, за нов мандат кандидатства настоящият окръжен прокурор Пламен Николов. Другото заявление е от Радослав Бухчев – прокурор в Окръжна прокуратура-Добрич. Кандидат за поста е и Станислав Стефанов Георгиев - следовател в СлО в Окръжна прокуратура - Добрич.

Конкурсът бе обявен с решение на Прокурорската колегия на ВСС с решениe по протокол №   13/08.05.2019 г. , обнародвано в Държавен вестник на 17 май.

От биографиите им става ясно, че двама от тях - Пламен Николов и Станислав Георгиев са завършили "Право" в Техническия университет във Варна, а Радослав Бухчев - във Висшия институт на МВР-София.

Тримата са представили концепция за стратегическо управление на окръжната прокуратура в Добрич и декларации за имотното си състояние и произхода на средства. Предстои Висшият съдебен съвет да обяви кои са допуснати до конкурса.

c