Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Детски общински съвет в Добрич дари книги на библиотеката

Детски общински съвет към Община град Добрич, с председател Инна Куцарова, връчи на Регионалната библиотека „Дора Габе” дарение в размер на 250 лв. за закупуване на нова литература за деца. Средствата са събрани на благотворителен бал с маски. Закупената литература включва 17 заглавия, търсени от читатели до 14-годишна възраст книги, съобщават от библиотеката.

Директорът на културната институция Невяна Христова благодари на представителите на Детски общински съвет за благородния жест и ги поздрави за желанието да дарят средства точно за закупуване на нови книги за малките читатели на библиотеката и изрази надежда, че дарението ще бъде пример за подражание.

Детски общински съвет е сформиран с цел обсъждане и решаване на проблеми с децата. Съставянето му спомага по-добрата комуникация между децата в Община град Добрич и изграждането на по-добра връзка между училищата. Съветът дава на децата възможност да обменят знания, умения и ценности. В състава му са представители от почти всяко учебно заведение на територията на град Добрич. Съветът свиква ежемесечни събрания през цялата учебна година. Темите за обсъждане са пряко свързани с основните проблеми в обществената среда, като всеки член има възможност да представи своите идеи. Съставът на съвета е изграден от деца на възраст от 10 до 18 години. Мандатът на всеки член е със срок от 1 година. В момента Детският общински съвет е съставен от 22 деца.

Съветът проведе през 2019 година инициативи като "Нарисувай добротата" - конкурс, в който взеха участие повече от 100 деца от града и "Бал с маски" чрез който се събра сумата за дарението към РБ "Дора Габе". През септември съветът ще е с нови попълнения и много нови идеи.Детски общински съвет в Добрич дари книги на библиотеката

c