Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Блестящо представяне на Паулина Сивкова от Балчик в конкурса "Аз имам дарба"

Паулина Сивкова от Балчик, която е едно от децата на фондация "Димитър Бербатов", продължи успешните си изяви през 2019 г. Този път те са от IV Национално състезание по актьорско майсторство „Аз имам дарба“. То се проведе в Бургас с участието на деца от цялата страна.

Състезанието протече в 4 кръга за стих и с раздел за артистично изпълнение на песен. В първи кръг - "Стих за прослава на Родината", Паулина се представи с Вазовия „Възпоменания от Батак“, във втори – "Басня", с баснята на Стоян Михайловски „Бухал и светулка“, в трети – "Разсмей журито", с монолог на Агафя Тиховна от „Женитба“ на Гогол", а четвърти кръг бе задача от журито. В раздела за артистично изпълнение на песен , който не беше задължителен, Поли се представи с част от мюзикъла „Чикаго" - „Ах, този джаз". Участниците бяха оценявани от жури, включващо актьори, музиканти, преподаватели, писатели.

Паулина се класира на първо място в раздел актьорско майсторство и спечели специалната награда на журито. Наградата на журито спечели и за артистично изпълнение на песен. Като "любимец на журито" тя получи и покана за театралния фестивал „Калимата" през юни в Бургас.

c