Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

От днес Албена става столица на модата

Близо 30 дизайнери и български модни фирми ще покажат най-новите си колекции на започващото днес в курорта Албена най-голямото лайфстайл събитие на лятото - Модна фиеста Албена. 

Дневните ревюта ще бъдат край басейните на комплекса, а вечерните – в хотел „Фламинго Гранд” и Вариете-театър „Албена”.

Продуцентът Мариана Аршева обещава много красота, изящество и забавления.

Тя съобщи, че дизайнерката Стефка Гущерова, от модна къща „Шик“ е подготвила близо 100 тоалета, специално за фиестата. Соня Стоянова от Велико Търново, от модна къща „Wild Tear“, която идва с нова лятна колекция, където преобладава цялата гама на дъгата.  Ангелина Данова – Анджи, която повече от 20 години облича българския мъж, ще покаже последната си колекция вратовръзки, колани, папионки и куп други аксесоари. Те ще бъдат представени от Айвън и балет „Максимус”.

Минималистичната мода при чорапите ще представи „Лейди София”, които участват близо 15 години на Модна фиеста Албена. Не съм виждала никъде толкова секси чорапи, като тези на тази българска модна къща. Било то с черен кант отзад, на фина мрежа или с цветя в горния край, просто са неустоими.

Модна къща „Бултекс“ традиционно идва с официална колекция и втора строго специализирана. Те вече произвеждат всичко необходимо и за мъже и жени, както официални тоалети, така и ежедневни облекла.

Пред журналисти Мариана Аршева подчерта, че всички манекенки за фиестата са преминали кастинг. Избрани са най-красивите с ръст 175 см, номер 38 и размери 90/60/90.

Диян Христов, обявен след допитване за Най-красивия мъж на десетилетието, и Али Алиев – Мистър Менхънт и седми в света, също ще дефилират по модните подуими в Албена.

Най-новото в репертоара си ще покажат Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Ивайло Колев, Начо Паскал, Йордан Марков.

Певицата Кристина Димитрова съобщи, че по време на фиестата ще представи за първи път най-новата си песен – „Фиеста”. Тя изрази надежда, че, благодарение на модното събитие, ще успее да обогати гардероба си с красиви тоалети на български дизайнери.

Тя също подчерта, че тази година актуални са ярките цветове. Самата тя обаче ще заложи на зеленото в различните му нюанси.

Предвидени са традиционни игри със сладоледи Нестле и лосионите на Орифлейм.

c