Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Спасители от Варна ще пазят пет неохраняеми плажа в област Добрич

Варненското дружество „БЖСС Свети Никола” ЕООД е класирано на първо място сред двамата кандидати, участвали в обявената обществена поръчка за организиране и извършване на водноспасителната дейност през летния сезон на неохраняемите морски плажове на територията на област Добрич, обявена от областния управител. Както Про Нюз Добрич писа става дума за плажовете:

- „Русалка” („Голям плаж”), община Каварна

- “Шабленска тузла – Къмпинг „Добруджа”, община Шабла

- „Дуранкулак – Къмпинг „Космос”, община Шабла

- „Фиш-фиш нов”, община Балчик

- “Болата”, община Каварна.

От публикувания на сайта на Областна администрация протокол за решението на назначената от областния управител комисия става ясно, че в първоначално определения срок за подаване на оферти – 31 май, в деловодството постъпва една оферта. В съответствие с изискванията на Закона за обществените поръчки срокът е удължен с шест дни. Така до 17.30 часа на 6 юни постъпилите оферти са две. Те са на Областния съвет на БЧК в Добрич и на „БЖСС Свети Никола”, Варна. На свое заседание комисията отваря офертите по реда на тяхното постъпване и обявява ценовите предложения. За организиране и извършване на водноспасителната дейност през летния сезон на петте неохраняеми морски плажа ОС на БЧК предлага цена от 69 800 лева без ДДС, а „БЖСС Свети Никола” ЕООД – 68 800 лева без ДДС. На първо място е класирано варненското дружество, тъй като в обявата за събиране на оферти посоченият критерий за възлагане е най-ниска цена. Комисията предлага на областния управител да сключи договор за изпълнение на обществената поръчка с участника, класиран на първо място, а именно „БЖСС Свети Никола” ЕООД.

Припомняме, че според обществената поръчка изпълнителят трябва да организира и извърши водноспасителна дейност с най-малко 2 спасители на всеки пост, единият от който е старши на пост, с работно време от 8 до 18 часа всеки ден за периода от 1 юли до 31 август. Два от морските плажове – “Фиш-фиш нов” и “Шабленска тузла – Къмпинг “Добруджа”, ще имат по два спасителни поста, останалите по един. Изпълнителят трябва да има на разположение за срока за осъществяване на дейността екип от минимум 14 спасители с успешно завършен курс към БЧК и заверен талон за 2019 година към документа за правоспособност. Той трябва да монтира и демонтира спасителните съоръжения за обозначение и обезопасяване на водните площи в охраняемите зони.

c