Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В Генерал Тошево събират стари дрехи, БЧК ще ги дарява на хора в нужда

Община Генерал Тошево инициира кампания по събиране на дрехи за рециклиране. Инициативата се реализира съвместно с местната организация на Български червен кръст и фирма „Хюманита“
Кампания по събиране на дрехи, годни за употреба, ще се проведе в Генерал Тошево на 15 юни, събота. За целта ще бъдат обособени два пункта в града, където ще се събират текстилните продукти от жителите на общината. Основният пункт ще бъде пред Общинска администрация Генерал Тошево, като дрехи ще се събират от 10:00 до 11:00 часа. Вторият пункт ще бъде пред магазин ABC, над ЖП прелеза. Там ще се приемат дрехи от 11:00 до 12. 00 часа.
Събраните дрехи ще бъдат извозени с общински транспорт до Варна, след което ще се преработят/подготвят за повторно оползотворяване. Изискването към текстилните изделия – дрехи, домашен текстил, чанти и други аксесоари, е да бъдат в годно за употреба състояние и да са прилежно опаковани в торбичка. С тях ще бъде създаден кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи и ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.

c