Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Добричката вокална формация Soul Voices със специален приз от Международен хоров форум

Добричката училищна формация Soul Voices беше отличена с престижно отличие в тазгодишното IX-о издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" - Балчик.
Камерна формация Soul Voices е създадена към СУ "Св. Климент Охридски" от диригента на състава Габриела Павлова. За представянето си по време на конкурсната програма, младите изпълнители бяха отличени с приза "Бъдещето на Европа".

От 5 до 9 юни, Soul Voices се представиха пред фестивалното жури, заедно с хорове от Чехия, Финландия, Естония и България. Международният фестивал "Черноморски звуци" се провежда под патронажа на Министерство на културата и кмета на Община Балчик и се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Тазгодишният форум беше посветен на 105-годишнината от създаването на смесен хор „Черноморски звуци“, гр. Балчик.

Вокалната формация Soul Voices е създадена в средата на 2018 г.. В концертния си репертоар изпълнява произведения от български и чужди композитори - от епохата на Ренесанса до съвременни творби. Младите изпълнители се самоопределят като "стремящи се да следят най-добрите примери в хоровото изкуство". Въпреки кратката си времева биография, формацията вече притежава множество награди и отличия от български и международни форуми. Впечатляващи са и отзивите след сценичните им изяви. Приза "Бъдещето на Европа" в тяхната изпълнителска колекция, е поредното потвърждение за вярната посока в която формацията се развива.

c