Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Ибряма тръгва на турне с филхармония, стартът е от Добрич

На национално едномесечно турне, при което ще бъдат изнесени концерти в 7 града тръгва от вторник /11 юни/ световноизвестният виртуоз на кларнета Иво Папазов- Ибряма в партньорство с плевенската филхармония и монтанския  брас бенд Виво Монтана.

Стартът на турнето ще бъде даден от Добрич, а финалът на 6 юли е в Малко Търново.

Концертът е на 11 юни от 20.00 ч. в Летния театър в Добрич.

Обиколката преминава под мотото „Балканска рапсодия.С песните и танците на балканските народи“, в програмата са включени четирима актьори от плевенския драматичен театър „Иван Радоев“, автор на сценария е Димо Дешев , а зад  диригентския пулт ще бъде маестро  Деян Павлов.Филлхармониците са заложи на произведения на Горан Брегович, Петко Стайнов, Дико Илиев, Енеску , Монти и Теодоракис, а младите монтански тръбачи готвят поредна изненада

Близо 80 души ще вземат участие в проекта, чиято крайна цел е до магията на фолклора да се докоснат и хората от най-малките български градове, на повечето места сцените ще  бъдат под звездите.

„Идеята и поканата да взема участие в „Балканска рапсодия“ ме настигна в Белгия, където на 1 юни в центъра на град Гент с част от оркестър „Тракия“ участвахме в бал на българските студенти от тамошния университет. Стана нещо невероятно, домакините бяха деца на хора от ловешкия край, на чиито сватби сме свирили преди близо 20 години. Само дето не се разплаках, и когато ми звъннаха от Плевен с поканата – веднага дадох съгласието си. Ще се включим с колегата – акордеонистът  Нешко Нешев и гъдуларя Васил  Денев, ще изпълняваме любимите си мелодии, няма как да минем и без импровизациите…“, сподели Иво Папазов – Ибряма, който очаква след финала на това турне да отпътува за Испания, където е получил няколко покани от българската диаспора.

Източник: Монитор

c