Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Треньорка по бокс от Добрич с почетен плакет от спортното министерство

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистите от Европейското първенство по бокс за юноши и девойки /15-16 годишни/, което се проведе от 24 май до 1 юни в Галац.    Почетни плакети получиха и треньорите на националните отбори Борислав Георгиев, Роман Цветков, Светлана Каменова и Ангел Тодоров.

Светлана Каменова е от Добрич. Тя е възпитаник на ОУ „Стефан Караджа”, където в момента преподавател е майка й Марияна Станева.

В румънския град родните състезатели спечелиха 5 медала – 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов, а страната ни се нареди на 2-ро място в класирането по отличия. Европейски титли за България донесоха Радослав Росенов /кат. до 50 кг/, Красимир Джуров /кат. до 52 кг/ и Уилиам Чолов /кат. до 70 кг/, сребърен медал завоюва Диана Ал Шаар /кат. до 80 кг/, а бронз спечели Пенка Костова /кат. над 80 кг/.

„Поздравявам Ви за страхотните резултати. Сигурен съм, че ще продължите да развивате таланта си и след няколко години ще ни радвате с успехи от големи първенства при мъжете и жените“, заяви Красен Кралев.

На награждаването присъстваха още председателят на Българската федерация по бокс Красимир Инински и световният шампион Детелин Далаклиев.

c