Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Най-висок успех на малките матури в област Добрич - по „Човекът и природата”

„Човекът и природата” е предметът, по който четвъртокласниците в област Добрич са показали най-добър резултат на изпитите от националното външно оценяване.

По този предмет средният резултат на децата е 80,86 %, което приравнено към шестобалната система е мн. добър 5.24, съобщиха от Регионалното управление по образование.

В сравнение с миналата година, сегашният резултат е с 1,46 % по-нисък.  С най-добър резултат – 98,60 %, са учениците от СУ „П. Р. Славейков” в Добрич, сочат обобщените данни.

Средният резултат от изпита по „Човекът и обществото” е 77,63 %, или мн. добър 5.08. Този резултат е с 5,33 % по-добър от миналогодишния изпит. И по този предмет най-добра подготовка са показали четвъртокласниците от СУ „П. Р. Славейков” – 97,20 %.

Те са и с най-добър среден резултат от четирите изпита в област Добрич, постижението им е отлично – 97,30 %, става ясно от данните в анализа на РУО.

 Средният успех на децата от четирите „малки матури” е 5.07. Експертите смятат, че децата са усвоили по-голяма част от учебния материал по Български език и литература, Математика, Човекът и обществото и Човекът и природата.

c