Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Инициативата „Неделен празник”„Албена” АД предлага специални отстъпки за жителите на Добрич и региона

На 9 юни стартира инициативата „Sunday Fest” – „Неделен празник”, в която „Албена” АД поднася добра новина за жителите на Добрич и региона – специални отстъпки за ресторанти, басейни, СПА процедури и атракциони във ваканционното селище. Това съобщи пред журналисти Димитър Тачев – зам.-директор „Маркетинг и продажби” на „Албена” АД.  Той посочи, че тази инициатива се реализира в партньорство с Община Добрич и е посветена на 50-ата годишнина от създаването на черноморския курорт.

„Неделен празник” предоставя възможност на жителите на града и областта да посетят „Албена” в неделя и понеделник от 9 юни до края на септември и с една специална книжка  да получат преференции и отстъпки на десет вида услуги във ваканционното селище.

„Ние сме били винаги интегрирана част от живота на Добрич и Добруджа и  се гордеем с това. Добрич и „Албена” са свързани от самото създаване както исторически, така и в традициите” – добави Димитър Тачев. Една част от отстъпките се отнасят до консумацията в ресторантите, други са свързани със СПА процедурите в СПА-центровете. Има и възможност за заплащане само на 2 лева за чадър или за шезлонг на плажа. Книжките с промоционалните цени съдържат 10 талона за еднократно ползване на съответната услуга. Предвижда се още 30 % отстъпка от целодневен или полудневен вход в аквапарк „Аквамания”, който е в Топ 15 на Европа,  в неделя или понеделник, както и 30 % отстъпка за консумация в аквапарка. Същият е размерът на отстъпката и за закрития минерален басейн в хотел „Добруджа”. Амбицията на ръководството на курорта е да запази част от отстъпките и за есенно-зимния сезон, защото, по думите на Димитър Тачев, „Албена” вече е активна четири сезона. Сред предвидените отстъпки е и 50 % намаление на цената на нощувката в тризвездни хотели, ако добруджанци пожелаят да нощуват в неделя срещу понеделник.

       Условията за ползване на преференциите и отстъпките са описани в книжката, която ще може да си купи всеки желаещ да се възползва от  инициативата  „Sunday Fest” – „Неделен празник”. Книжките са на цена 4 лв. 90 ст. и ще могат да се купуват от офис на „Албена тур” във ваканционното селище или при партньорите от „Е-турс” в сградата на Висшето училище по мениджмънт. За тези 4.90 лв. всеки ще получи десетте талона и ще има възможност да ползва организиран  транспорт с автобус от Добрич до „Албена” и обратно. В неделя и понеделник сутринта автобусът ще тръгва от Добрич, от Младежкия център в 9.30 ч. и ще тръгва обратно от Албена в 17.00 ч. От специалните отстъпки може да се възползва и всеки, който ще пътува със собствен транспорт. Книжките  с талони за отстъпки са индивидуални и  ще се предлагат на всички лица на възраст над 2 години. Осигуряването на безплатен  транспорт има и социална функция, обсъдена в разговор между кмета на Добрич Йордан Йорданов и изпълнителния директор на „Албена” АД Красимир Станев, поясни Красимира Стоянова, директор на „Албена тур”. Тя обясни, че през първата седмица – от 9 юни, жителите на Добрич ще пътуват за ваканционното селище по списък и ще получат своите книжки в „Албена”.

    Освен това ще има паралелна книжка, която ще бъде за гостите на „Албена”, които искат да посетят Добрич, посочи Красимира Стоянова. Тя добави, че се очаква да има такъв интерес от страна на граждани на Израел, както и руски, скандинавски туристи и англичани. Те ще имат възможност да посетят Добрич с организирана екскурзия, където да посетят  ресторанти, които биха дали отстъпки,  и културно-исторически забележителности: Етнографския комплекс „Старият Добрич”, Къщата-музей на Йордан Йовков и други културни институти. Обектите в града са обсъдени с Община Добрич, идеята е да се запознаят туристите с особеностите на региона, в който се намират.

   „Албена тур” ще помага на пристигащите в курорта с резервациите в хотелите, които могат да се правят и в последния момент, без да е необходима предварителна резервация, поясни Красимира Стоянова. Тя подчерта, че една от причините да бъдат избрани уикендите като дата за провеждане на инициативата е желанието на двете страни да популяризират събитията от културния си календар през лятото, който предвижда поредица от фестивали, празници и концерти.

  „Ние сме изключително доволни от осъществяването на тази инициатива и сме убедени, че това, което договорихме, е с отзвук в две посоки. Едната е свързана със социалната политика на общината, защото онова, което дава като отстъпки „Албена”,  облагодетелства нашите съграждани. Те биха могли да си позволят една почивка на добри цени в тези два дни. Много важно е и това, че ще има организирано посещение на чуждестранните гости на „Албена” в Добрич, които ще могат да посетят двата еднодневни маршрута, които сме подготвили за неделя и понеделник за възрастни и за деца” – каза Росица Йорданова, зам.-кмет по икономическо развитие и европейски фондове на Община Добрич. По нейните думи, тази инициатива ще помогне да  се популяризира градът сред туристите. Тя изрази увереност, че през летния сезон инициативата ще се радва на голям интерес.

     Участниците в пресконференцията съобщиха, че при тестовото провеждане на „Sunday Fest” – „Неделен празник” преди няколко дни е имало 41 посетители.

c