Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Светослав Петров е новият старши треньор на „Добруджа”, става и мениджър на клуба

Новият старши треньор на футболен клуб „Добруджа 1919” е Светослав Петров, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Управителния съвет Валентин Василев.

Решението е взето на първото заседание на новото ръководство на клуба днес. Решено е още Петров да бъде и главен мениджър на клуба, ще администрира и детско-юношеската школа. За помощник-треньор и избран друг възпитаник на добричката школа - Радо Боянов. Новият селекционер ще започне работа следващия вторник.

Светльо Петров притежава много качества, основното е, че е играл в нашия отбор, сподели Валентин Василев. По думите му новият старши треньор има добри виждания, много добра стратегия за футбола.

„Целта му е развиване на детско юношеската школа. От там ще тръгнем напред - развиване на школата, на наши момчета и налагането им в отбора, които после да задържим, каза председателят на УС. Той допълни, че Петров е шампион по футбол на три държави - на България с ЦСКА, а също и на Китай и Армения.

Светослав Тодоров

Светослав Петров е юноша на „Добруджа“, където играе и при мъжете в „А“ група от 1996 до декември 1999 година, сочи информация в Уикипедия. Републикански шампион при децата през 1992, обявен за най-добър полузащитник на турнира. Носител на купата на България за юноши-младша възраст. През пролетта на 2000 г. преминава в ПФК ЦСКА /София/. Шампион на България през 2003 година с ЦСКА. През 2004 година преминава в руския „Кубан” /Краснодар/. През есента на 2005 се завръща в България в отбора на ПФК „Локомотив” /София/. През 2006 г. подписва 3-годишен договор с азербайджанския „Нефтчи” /Бак/). През пролетта на 2007 е преотстъпен за половин сезон на китайския отбор „Чанг Чунг Ятай”, с който същия сезон става шампион на Китай. През лятото на 2007 се завръща в „Нефтчи” и печели и титлата на Азербайджан. На 23 юни 2009 г. се завръща в ПФК ЦСКА, след като подписва договор с клуба до 30 юни 2011. Преминава в „Ботев” /Пловдив/ като помощник-треньор, заедно с Милен Радуканов, но поради кадрови проблеми се налага връщането му в игра. От декември 2012 г. се завръща в родния си клуб „Добруджа“ Добрич като изпълнителен директор.

Има 11 мача за националния отбор и 10 мача за младежкия отбор на България.

Последната му длъжност е треньор на юношите на „Септември”, София.

c