Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Шофьор блъсна, а друг прегази пешеходка край Каварна

Двама шофьори отиват на съд за смъртта на пешеходка по пътя между с. Хаджи Димитър и Каварна, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Окръжната прокуратура в Добрич е дала на съд двамата водачи. Единият от тях блъснал жената и ще бъде съден за средна телесна повреда. Другият обаче я прегазил, докато пострадалата лежала на пътя. Обвинението е за смърт по непредпазливост..

Трагедията се разиграла около 21 часа на 10 април 2017 година.

25-годишният Тошко Т. се движел с автомобила си „Сеат ибиза“ в посока от село Хаджи Димитър към Каварна.  В същото платно, но в противоположна посока, вървяла пешеходката М.Б., която тръгнала да пресича. Тошко Т. забелязал жената и предприел спиране и маневра с цел да я заобиколи. Въпреки това обаче колата я ударила и жената паднала на пътя.

Малко по-късно обаче "Пежо", което се движело след Сеата, минало през главата и таза на падналата на пътя жена. Управлявала го 30-годишната Христина Д. Непосредствено преди произшествието тя възприела препятствие на пътя, където било тялото на пострадалата М.Б., но преминала през нея.

Нито един от двамата водачи, които са предадени на съд, не са употребили алкохол.

Експертизите по делото са доказали, че пешеходката е починала след като втората кола преминала през главата й. Шофьорът на първата кола е предаден на съд за причиняване на средната телесна повреда.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

c