Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

С рока на свободните посрещат първото юлско слънце в Шабла

Първият слънчев лъч в юлското утро на шабленския бряг

За поредна година феновете на рока ще се съберат край Шабла, за да посрещнат заедно първото юлско слънце. Къмпинг "Добруджа" е мястото откъдето почитателите на рока на свободните ще видят първите лъчи на юлския изгрев.

Традиционно, посрещането на слънцето в първия ден на юли се свързва с превърналата се в химн на свободните хора - песента “Юлско утро" (July morning) на британската рок група "Юрая Хийп".

Организаторите канят всички на 30 юни на шабленския бряг. Сцената ще бъде построена на централния плаж на къмпинг "Добруджа" - на 6 км от Шабла - без опасност музиката да пречи на някого. За сметка на това, купона ще продължи през цяла нощ, уверяват инициаторите.

Входът за събитието на плажа ще е със свободен достъп!

Музикалната програма ще започне в 22.30 часа, с изпълнения на шабленската група „Фара бенд“. Групата е създадена от музиканти, родени и израснали в град Шабла. Повечето от тях понастоящем по-рядко пребивават в родното си място, но всяка година през лятото те се събират край морето и вече са неделима част от музикалния дух при посрещането на първото юлско слънце на Североизтока. Музиката им пази традициите на класическия рок, а кавър-версиите, които поднасят на публиката, са „вечно зелени“  и любими песни на заклетите меломани. В настоящия си състав групата е съставена от Георги Несторов, Десислава Донева, Красимир Бончев, Валентин Иванов, Траян Несторов и Робърт Паскал.

Точно в полунощ, на сцената ще се качат момчетата от русенската Рок група Blues Strings, които изпълняват предимно авторска музика, - рок и блус. Скоро предстои и излизането на техния дебютен албум.

  • Коста Русев – китара и вокал
  • Десислав Великов – бас
  • Криси Петров – клавир
  • Веселин Русев – ударни  

От 01:30 часа атмосферата ще бъде подгрята допълнително от музикантите от столичната група „Хоризонт“, които са част от Националната кампания „Изпей „Обичам те“ на български“. Те ще изпълнят голяма част от любимите български хитове на групите Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и др.

Малко преди изгрева - в 03:30 часа, на сцената се качва тазгодишните хедлайнери – Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

  • Стефан Вълдобрев - вокал
  • Иван Лечев - китара
  • Стоян Янкулов (Стунджи) - ударни
  • Веселин Веселинов (Еко ) - бас
  • Мирослав Иванов - китара

Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” е една от най-забележителните български формации на съвременната ни музикална сцена. До момента "Обичайните заподозрени" имат издадени седем студийни албума - “…Към”, “Обичам те, мила”, “Революция”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Пансион за кучета” , “Пропаганда, хромозоми, силикон” и  “10 ½”.

c