Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Поставиха висока ограда на двора на ДГ №10 „Слънчице” в Добрич

С високи телени пана е ограден дворът на детска градина №10 „Слънчице” в Добрич, видя репортер на Про Нюз Добрич.

В отговор на запитване от Общината обясниха, че оградата е поставена за обезопасяване на средата, където децата играят. За закупуването и монтирането й са изразходвани 15 000 лева. Средствата са осигурени от бюджета на Община Добрич, били са залегнали в Програмата за капиталови разходи. Предстои да бъде подменена и входната врата към двора на ДГ „Слънчице” и да бъде поставена нова, която да е на нивото на оградата.

От Общината съобщават още, че в приетата от Общинския съвет Програма за капиталови разходи са предвидени финансови средства за строително-монтажни работи на огради на още четири детски градина в Добрич – с номера 8, 18, 20 и 32.

Припомняме, че от началото на учебната година в детска градина „Слънчице” на два пъти вилняха вандали. В нощта срещу 5 ноември м. г. неизвестни изтръгнаха от основите и разбиха на части едно от комбинираните детски съоръжения в двора. Унищожената пързалката с къщичка е била монтирана към един от пясъчниците на двора. Дни преди това детското заведение бе обект на друга вандалска проява – откъртени бяха комарниците на първия етаж, мрежите им бяха намерени накъсани, а рамките липсваха.

Неколкократно детската градина е била обект на вандализъм

Още няколко детски градини са станали обект на такива прояви през учебната година, съобщиха от Общината. В ДГ №12 е била разбита врата на котелното помещение и счупена люлка, в ДГ №23 - счупени прозорци и обгорена беседка. Вандали са изкъртили дъските на пясъчниците и счупили прозорци в ДГ №24, прозорци са били счупени и в ДГ № 32.

c