Общество

Наеха шестима безработни да поддържат републиканските пътища в област Добрич

Шестима безработни бяха назначени днес на 4-часов работен ден, за да поддържат републиканската пътна мрежа в област Добрич. Те са ангажирани по Регионалната програма за заетост за срок от шест месеца.

Те са наети от Областна администрация в партньорство с Областно пътно управление.

От Областна администрация припомнят, че Регионалната програма за заетост бе одобрена от Министерство на труда и социалната политика във вида, в който бе приета на заседание на Областна комисия по заетост. В нея са предвидени 36 работни места на 8-часов работен ден и 12 работни места на 4-часов. Областна администрация Добрич в партньорство с Областно пътно управление осигуряват 6-месечна заетост на 6 лица.

Останалите бенефициенти са общините. Одобрените работни места са разпределени както следва: Община Балчик – 2 места за общи работници, Община Генерал Тошево – 10 за сезонни работници, Община град Добрич – 2 за детегледачи в ЦНСТ, Община Добричка – 6 за общи работници, Община Каварна – 3 за общи работници, Община Крушари – 8 за общи работници, Община Тервел 7 – за общи работници, Община Шабла – 4 за работници по поддръжка на общинска пътна инфраструктура.

Общо средствата, които отпуска държавата за реализиране на Регионалната програма на област Добрич, са в размер на 173 124 лв. Към тази сума работодателите, осигуряващи заетост – Областна администрация Добрич в партньорство с ОПУ и общините, трябва да осигурят собствено съфинансиране общо в размер на 5 473 лв., или цялата стойност за осигуряване на субсидирана заетост, съгласно одобрените работни места за наемане на трайно безработни лица, възлиза на 179 547 лв.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *