Водещи новини - дясно Образование

Много добър 5.07 е средният успех от “малките матури” в област Добрич

Много добър 5.07 е средният успех на четвъртокласниците в област Добрич от четирите изпита от националното външно оценяване, съобщиха от Регионалното управление по образование.

На изпитите по Български език и литература /БЕЛ/, Математика, Човек и природа и Човек и общество са се явили 1376 деца от 56 училища, т.е. 95,39 % от всички четвъртокласници, съобщи Тинка Темелкова, експерт в РУО по начално образование.

Постигнатият среден резултат на четирите изпита е 77,42 %, което приравнено към шестобалната оценка е  много добър 5.07. Общият извод на експертите е, че учениците са усвоили по-голяма част от учебния материал.

Средният резултат от изпита по БЕЛ и 76,01 % или много добър 5.00, сочат обобщените данни. В сравнение с предишната година е отчетен ръст от 2,73 %. По математика средният резултат е 75 %, т.е. мн. добър 4.95, а спрямо миналата година резултатът е с 1,26 % по-нисък, поясни Тинка Темелкова. Най-добре на изпитите по БЕЛ и математика са се представили четвъртокласниците от частното училище „Леонардо да Винчи”, които и по двата предмета са постигнали резултат от 97,50 %.

Предстои обработването на данните за останалите два предмета – Човек и общество и Човек и природа, посочи Тинка Темелкова.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *