Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Културните акценти днес в Добрич

Днешната културна палитра в Добрич предлага няколко интересни събития, започващи в следобедните часове.

От 17 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита заключителната изложба по проекта „Големите майстори и малките художници“ (втора част). Свои творби ще представят младите художници от местното Училище по изкуства, участници в няколкомесечните творчески ателиета.

В Концертната зала на Младежкия център от 18:30 часа започва традиционната Годишна концертна продукция на Студио за поп-рок певци „Сарандев”. Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова ще изпълнят популярни световни и БГ хитове, както и най-новите си авторски песни.

За почитателите на Мелпомена, от 19 часа, в Голяма зала на сцената на Драматичен театър „Йордан Йовков“ гостува столичния Младежки театър с постановката „Иначе казано“.

С участието на Георги Кадурин, Мариана Миланова, Веселин Калановски и Рая Пеева.

Една вечер Даниел и съпругата му Изабел решават да поканят на гости своя приятел Патрик, който от своя страна е решил да ги запознае с младата си приятелка Ема (Рая Пеева), заради която е напуснал бившата си съпруга. Срещата предизвиква ураган от емоции в главите на домакините, който нарушава комфорта на обичайното им спокойно равновесие.

Свободни ли сме в изборите си, докъде можем да стигнем понесени на крилете на желанието и способни ли сме да преосмислим живота си? Това са част от въпросите, които авторите задават в спектакъла "Иначе казано".

c