Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Изграждат асансьор в новата сграда на кметството в село Кранево

Асансьор, който да е за улеснение на хората с увреждания, предстои да бъде изграден в сградата, където ще се помещава кметството в балчишкото село Кранево, съобщи за Про Нюз Добрич кметът му Румен Николов. Както вече писахме, предстои през есента кметството да бъде преместено на втория етаж в новата сграда на Търговския център в селото.

С кмета на Община Балчик Николай Ангелов решихме да има асансьор за достъп до втория етаж, каза Николов. Той обясни, че чрез него до кметството хората с увреждания ще могат да се придвижват с инвалидни колички. По думите му това е важно, тъй като там ще се намира данъчната служба, ще се предлагат административни услуги. Новата придобивка ще бъде ползвана и от многобройните туристи, които през летните месеци посещават кметството. Асансьорът ще е вътрешен, разположен успоредно на стъпалата. Наложително е да има асансьор, той ще е прекрасно решение, тъй като стъпалата са трудни за изкачване, допълни кметът.

За изграждане на асансьора Община Балчик е обявила обществена поръчка "Осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение за нуждите на кметство Кранево, Община Балчик", която е публикувана в сайта й. Прогнозната стойност на поръчката е до 60 000 лева без ДДС. От документацията става ясно, че асансьорът ще е със стъклени стени и ще е за 4 лица. Срокът за подаване на офертите е 11 юни, отварянето им ще се извърши на следващия ден.

c