Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Зелени занимания с петокласници проведоха в градския парк на Добрич

Пореден урок по Горска педагогика е бил проведен от специалисти към Държавното горско стопанство - Добрич, с петокласниците от СУ „Любен Каравелов“ в Добрич. Повече от 40 деца са се включили в увлекателното занимание в градски парк „Свети Георги“, продължило повече от два часа, информираха от пресцентъра на СИДП.

С любознателните ученици са проведени занимания по темите:

  • Какво трябва да направим, за да поддържаме равновесието в природата?
  • Защо всички растения и животни са важни и как да опазим разнообразието в българските гори?

Само за последните седмици, пет класа от добричкото училище са имали възможност да проведат зелени часове с горския педагог Йорданка Славова от ДГС-Добрич, която организира заниманията по молба на Павлина Колева - преподавател в СУ „Любен Каравелов“, споделиха от горското предприятие.

"Уроците ще продължат и след ваканцията, защото и децата, и учителите дават отлична оценка за този начин на преподаване, а знанията усвоени чрез игри често се оказват много по-трайни не само при малките, но и при по-големите ученици", коментираха от СИДП.

От Държавното предприятие припомнят, че преподавателите, които организират летни занимания с деца, могат да включат в програмата си и часове по Горска педагогика. Предварителни записвания се приемат всеки делничен ден, в сградата на ДГС-Добрич на улица „Марин Дринов“ 5. Горският педагог на стопанството Йорданка Славова е подготвила за малчуганите невероятни игри и много занимания, чрез които децата ще опознаят гората и нейните обитатели.

c