Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Увеличават се морските плажове по българското Черноморие с оценка „Отличен”

Подобрява се статусът на зоните за къпане по българското Черноморие и общо 11 са с оценка „Отличен“ спрямо 2017 година. Това сочи информация на Министерството на здравеопазването в началото на летния сезон, цитирана от Областна администрация. На територията на област Добрич сред зоните, които през м. г. са подобрили своя статус спрямо предходната година, е плаж "Болата".

Припомняме, че при срещата си с представители на туристическия бранш от областта министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че плаж "Болата" е избран за един от най-красивите в Европа. Това сочел вотът на 32 428 туристи от 116 различни държави, гласували в конкурса, провеждан от европейската организация European Best Destinations.

Според информацията на Министерството на здравеопазването на територията на област Добрич за 2018 година само няколко зони са оценени с „Добър“ – Божурец-1, 2, 3; Дуранкулак – север 2 и Крапец – север. Всички останали зони имат оценка „Отличен“. От здравното ведомство отбелязват, че през м. г. е преустановена тенденцията за намаляване на зоните за къпане с добро състояние, за сметка на тези с оценка „Отличен“. През 2018-а спрямо предходната година броят на отличните зони за къпане се е увеличил по цялото Черноморско крайбрежие с 8.

Снимка: european best destinations.com

c