Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Добрич, Каварна и София оглавиха Международния турнир по карате "Купа Каварна"

За четиринадесета поредна година в Каварна излъчиха победителите в Международния турнир по карате „Купа Каварна“. В крайното отборно класиране с най-много спечелени отличия е добричкият КК "Самурай". Домакините от КБС "Калиакра” са със спечелени 9 златни, 8 сребърни и 11 бронзови медала, като по този начин успяха да заемат второто място, съобщиха от местната общинска администрация. След каварненци с най-много отличия е Централен полицейски карате и джу-джицу клуб от град София.

По време на тазгодишното 14-о издание на турнира, участие взеха повече от 240 каретеки, представители на 17 спортни клуба от България, Румъния и Беларус. Най-малкият състезател - участник в надпреварата, е едва на 4 години.

Каратеките мериха сили в състезателните дисциплини "Макевара" и "Кумите".

Медали за отборната победа на "Самурай" завоюваха Валерия Панайотова, Василена Кулева, Давид Николов, Йоана Кулева, Мартина Димова, Мартин Пенев, Паулина Пламенова, Пеньо Пенев, Радослава Василева, Симеон Младенов, Тулчан Мехмед, Християн Харитонов и Цветелина Иванова.

За златни медали от отбора на домакините се пребориха каратеките Теодора Недева, Женя Янева, Юлияна Лобода, Дона Димитрова, Тил Макивара, Кристиана Панайотова, Габриела Дончева, Петър Йорданов, Дамиан Янев и Ая Франк.

Турнирът е част от календара на Българска национална федерация по карате и се организира от Централен полицейски карате джу-джицу клуб и КБС „Калиакра“ с подкрепата на Община Каварна.

c