Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

С магия от джаз, фолк, етно Теодосий Спасов ще завладее "Двореца" в Балчик

Уникална смесица от джаз, фолк, етно в изпълнение на най-българския и обичан Теодосий Спасов и неговите музиканти ще прозвучи на 6 юни в Държавния културен институт "Двореца" в Балчик.

Те ще изпълнят най-доброто от репертоара си, включително народни песни, претворени в стилистиката на джаза, до който звездата често прибягва по време на сценичните си изяви. То е обединено под заглавието "О`Майно хоро".

Ще прозвучат предимно хумористични композиции, което се подразбира от самото име на квинтета, представляващо сполучлив каламбур между прилагателното „омайно” и израза „майно, майна”, употребяван масово от жителите на Пловдив. Това е и своеобразна носталгична препратка към студентското минало на Спасов, завършил тамошната Академия за музикално и танцово изкуство. „Кавалджията на света” и неговият Фолк проджект бенд са в състояние да изправят на крака интернационална публика. Техните завладяващи изпълнения, наситени с богатата чувственост на традиционните български музикални инструменти, докосват и най-съкровения вътрешен мир на слушателите. Музикантите умело ще ви поведат през всички емоционални състояния, за да ви екзалтират с магията от звуци, която създават.
В Каменна зала на "Двореца" на 6 юни всички ще могат да се насладят на виртуозните изпълнения на:
Теодосий Спасов [кавал],
Пейо Пеев [гъдулка],
Иван Георгиев [гайда],
Генадий Рашков [тъпан],
Християн Цвятков [китара]

Началото на концерта е в 19 ч. Входът е свободен.


c