Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Албена е домакин на 20-ите републикански състезания „Млад огнеборец”

Курортът Албена по традиция е домакин на 20-ото издание на републиканските състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, съобщават от МВР.

Те се провеждат на 1 и 2 юни. Съорганизатори на младежкото съревнование са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.

С вдигането на националния флаг и под звуците на химна на Република България тържествено бяха открити ХX републикански състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец – Албена 2019”. Съорганизатори на състезанието са Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.

Директорът на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ в ГДПБЗН старши комисар Александър Джартов и областният управител на Добрич Красимир Кирилов приветстваха младите огнеборци от 28-те отряда и им пожелаха успех в надпреварата. На тържественото откриване присъстваха спортният мениджър на кк „Албена“ Денис Тахиров, комисар Дарин Димитров, директор на РДПЗН Добрич и комисар Иван Иванов, директор на РДПБЗН Шумен.

В дисциплината „400 м щафетно бягане с препятствия” в събота победата взеха учениците от СУ „д-р Петър Берон“, гр. Свиленград. Второто място завоюваха младежите от СУ „Никола Вапцаров“, гр. Благоевград, а трети останаха представителите на IX ОУ „Панайот Волов“, гр. Шумен.

Днес състезанието продължава дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“, а в следобедните часове най-добрите отбори ще получат предметни награди.

c