Водещи новини - дясно Туризъм

Албена участва в Международна конференция за устойчиви инвестиции в туризма

Албена участва в панела Устойчив туризъм по време на Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма, която се провежда днес в Слънчев бряг. Зам. директорът по Маркетинг и продажби Димитър Тачев представя пред водещи лица в сферата на туризма политиката за устойчиво развитие на ваканционното селище, съобщиха от туристическата компания.

„Албена е една от първите компании в България с приета стратегия за устойчиво развитие. Инвестираме 1 евро от всяка нощувка в екологичен транспорт, възобновяема енергия, чистота на плажа и комплекса, собствено био производство и други. Притежаваме сертификат ISO 14001 за управление на околната среда, а 5 от ТОП хотелите ни – Фламинго Гранд, Маритим Парадайс Блу, Калиакра, Гергана и Лагуна Гардън са сертифицирани по TraveLife – водещ сертификат за устойчивост в туризма” сподели Димитър Тачев по време на своята презентация.

Повече от 35 държави участват в престижния форум, който беше открит тази сутрин от министъра на туризма Николина Ангелкова. В събитието се включват и министърът на туризма и занаятите на Алжир Абделкадер Бенмесауд, министърът на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович, министърът на туризма на Египет д-р Рания Ал-Машат, генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество Майкъл Христидес, водещи представители на туристическата и сродните й индустрии от различни страни.

„За нас е чест и привилегия да бъдем сред участниците в Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма“ казват още от Албена.

Follow Me:

Related Posts

  1. Емилия Иванова says:

    Уж в топ 100, а сменяте мениджърския състав. Защо?Крайно разочарована бях , когато посетих Фламинго през месец май. Храната е все така прекрасна, но новата управа е треторазрядна сбирщина без никакво отношение . Не знам дали бих посетила комплекса отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *