Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Футболен турнир в подкрепа на деца от социални институции ще се проведе в Балчик

Футболен турнир за деца "За по-добър старт" престои да се проведе в Балчик между 25 и 30 юни. Инициативата ще се състои за пети пореден път и ще бъде подкрепена от редица български знаменитости. Участие в турнира ще вземат както деца от футболните школи, така и такива от социални центрове, което прави събитието по-различно от останалите, включени в спортния календар на Общината.

Каузата и тази година ще бъде подкрепена от Б.Т.Р. "Много е близък контактът с децата, те идват и си говорят с нас. Няма по-хубаво от това да видиш тези усмихнати деца щастливи", каза пред Bulgaria ON AIR музикантът от Б.Т.Р. Славчо Николов.

"Децата играят на градския стадион в Балчик, който, смело мога да кажа, че е най-красивият в България", сподели кметът на Балчик Николай Ангелов. Освен това играят на професионално игрище и се чувстват горди, че спортуват в такива условия, допълни градоначалникът. Той разказа, че организатор на футболната надпревара е търговско дружество, което не получава финансиране от общината, а логистика и подкрепа.

Чрез този турнир ние показваме еднакво отношение към всички деца, без значение дали искат да станат футболисти или играят за удоволствие, каза Николай Ангелов.

Източник: bgonair.bg

c