Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Виктория Симеонова от Добрич - със Специална награда в конкурс на СУ „Св. Кл. Охридски”

Виктория Симеонова от Добрич – студент в специалност „Журналистика” в Софийския университет „Свети Климент Охридски”, е носител на Специална награда в конкурса „Студент на годината” на висшето учебно заведение. Днес отличието ѝ бе връчено на тържествена церемония.

Конкурсът се организира от Студентския съвет на университета за четвърта година, разказа за Про Нюз Добрич Виктория Симеонова. Тази година студентите са били разделени в 11 категории. Тя е номинирана в категория "Социални и хуманитарни науки". Критериите, по които са определени кандидатите, са свързани с участията им в различни извънакадемични форуми, публикации в медии, благотворителна дейност и успех в университета.

Виктория Симеонова е завършила Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич с английски и немски език. Като студент още в първи курс започва работа в „Господари на ефира”, където три сезона е репортер и редактор. През м. г. тя стана носител на наградата за разследваща журналистика на фондация „Радостина Константинова”. През юли й предстои защита на дипломна работа в катедра "Аудиовизуална продукция" на тема "Новинарски разкази за доброто". Плановете й след това включват магистратура по ТВ Продуцентство.

В момента Виктория Симеонова е мениджър „Реклама” в курорта Албена.

c