Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Възпитаник на ЧПГТП „Р. Цончев” е с трета награда в Национален конкурс за есе на английски език

Осмокласникът Васил Георгиев от частната професионална гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” в Добрич завоюва престижното място от конкурса за есе на английски език на тема „Какво е важно за мен и защо?”. Надпреварата се проведе под егидата на фондация „Солидарност в действие” на национално ниво.

В конкурса участваха младежи на възраст от 15 до 25 години от цялата страна. Получените есета са прочетени и оценени от преподаватели от САЩ, които са избрали победителите в надпреварата.

С класирането си на трето място Васил Георгиев е един от петимата носители на Специална награда. Тя включва участие с 50 процента намаление от таксата в уникален летен лагер с американски преподаватели „Пълно потапяне в английския език”.

Фондация “Солидарност в действие” /SolidarityWorks/ е юридическо лице с нестопанска цел, което се финансира чрез дарителство и финансиране по проекти. Тя е доброволна самоуправляваща се обществена организация. Основната й цел е да насърчава и спомага устойчивото развитие на личности и общности чрез солидарност и колективни действия за постигане на социална промяна.

c