Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Общински съвет награди с грамоти младите добрички медалисти от Световното първенство по карате

Младите каратеки от СК „Вълк” в Добрич бяха наградени с грамоти от Общинския съвет. Преди да започне днешното заседание на местния парламент, Сенсей Стоян Димов - треньор на добричкия спортен клуб, обяви пред съветниците успехите на младите шампиони – два сребърни и два бронзови медала, от състоялото се в Румъния 10-ο Световно първенство по Шотокан Карате-До. На 24 май, младите каратеки от Добрич извоюваха победи над състезатели от Израел, Казахстан, Молдова, Азербайджан и други, които са водещи сили в Карате. В тазгодишната световна надпревара в Румъния, участие взеха 1500 състезатели от 35 държави.

Четири пъти добричките каратеки развяха трикольора на Световното първенство по Шотокан

От името на Общинския съвет неговият председател Иво Пенчев връчи грамоти на добричките спортни надежди в каратето - Ивайло Георгиев, Искрен Илиев, Боян Христов и Георги Иванов. Грамотите им се връчват за постигнати спортни успехи и издигане на името на град Добрич.

Иво Пенчев заяви, че СК "ВЪЛК" / Академия за бойни изкуства "ЦАНЕВ", категорично оправдават очакванията на Общински съвет Добрич и припомни за спорния казус с помещението в бившето СОУ "Дора Габе", за което преди време съветниците взеха решение да се стопанисва от клуба и да остане в негово право за безвъзмездно ползване.

От името на ПП ГЕРБ, общинският съветник Кина Драгнева обяви, че даряват на клуба 500 лева, за да бъдат закупени екипи на талантливите състезатели.

c