Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Двама абитуриенти от ЕГ „Гео Милев” – с почетната стипендия „Йордан Парушев”

Двама абитуриенти от  Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич бяха удостоени с почетната стипендия „Йордан Парушев”, която се присъжда от Общинския съвет. С отличието е наградена Камелия Стойкова Пейкова, която е завоювала множество призови награди от конкурси, езикови състезания и олимпиади, заяви в началото на днешното заседание на Общинския съвет директорът на гимназията Милена Иванова. Момичето има завидни разностранни успехи в  хуманитарните науки, гражданското образование, изкуството, ораторското майсторство на английски език. Лауреат е на национални и международни конкурси и състезания. Вторият носител на стипендията „Йордан Парушев” е Петър Атанасов Цонев, който през всичките години на обучение в гимназията е показал високи постижения в областта на информационните технологии, географията, английския език. Той е лауреат на национални олимпиади и международни състезания. И двамата са пълни отличници, посочи за ПроНюз Добрич Милена Иванова.

 Почетната стипендия „Йордан Парушев” е учредена с решение на  Общинския съвет на град Добрич в края на 2004 г. Отличието носи името на дългогодишния директор на Езикова гимназия „Гео Милев” Йордан Парушев. Стипендията се присъжда на ученик от ХІІ клас за изключителни постижения в учебната и творческата дейност, както и за принос в издигане на името на училището и града.

Председателят на Общинския съвет Иво Пенчев връчи грамотите на Камелия Стойкова и на бащата на Петър Атанасов, тъй като момчето отсъства заради пътуване в чужбина.

c