Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Блестящо представяне на Лора от Добрич, но не й достигна за титлата MasterChef на България

Красивата блогърка от Добрич Лора, зад чиято чаровна усмивка се крие един истински кулинарен гладиатор, се представи блестящо на финала на шоуто MasterChef.

С модерна презентация, филето от калкан на Лора блесна с невероятен стил и класа. Chef Роу и Chef Михалчев обаче получиха филета, сготвени по различен начин. Вероятно, този пропуск се отрази на общата оценка на Лора.

Кулинарната разходка на Лора продължава, а този път ни пренесе на Балкана със свински врат от източно-балканска свиня. Нейната чиния обра комплиментите на журито и ни вдъхнови да преоткрием старите забравени рецепти на България.

С десерта си Лора показа, че грис халвата е демоде. Тя разчупи това клише, като ни върна спомените от детството с една съвършена игра на вкусове и аромати.

26-годишната Лора Капустина живее в Добрич от пет години, тук идва заради приятеля си. Завършила е Езикова гимназия във Варна, а от една година е кулинарен блогър.

В блога си High Heels Baking или „Сладкарство на високи токчета“ Лора споделя, че това е нейна реализирана мечта.

Представяйки традиционни ястия в модерен прочит Лора впечатли журито. Конкуренцията в лицето на Радка и Николай обаче беше много сериозна и малко не достигна на чаровницата, за да спечели титлата.   Радка Булман е новият #MasterChef на България. Тя влезе в състезанието като у дома си и веднага сложи бялата престилка! И въпреки, че пътят до финала беше дълъг и труден за нея, тя се пребори с всяко предизвикателство по пътя, а ястията ѝ не спираха да изненадват критичното жури. Определяна неколкократно за “майсторката на вкусовете”, Радка прескочи възможностите си и надмина очакванията на журито в Големия финал и получи огромния приз.

c