Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Набират оферти за водноспасителна дейност на пет неохраняеми плажа в област Добрич

Обществена поръчка /ОП/ за организиране и извършване на водноспасителната дейност през летния сезон на неохраняемите морски плажове на територията на област Добрич е обявена от областния управител. Тя е за плажовете:

  • „Русалка" („Голям плаж"), община Каварна
  • "Шабленска тузла - Къмпинг „Добруджа", община Шабла
  • „Дуранкулак - Къмпинг „Космос", община Шабла
  • „Фиш-фиш нов", община Балчик
  • "Болата", община Каварна

Изпълнителят на ОП трябва да организира и извърши водноспасителна дейност с най-малко 2 (двама) спасители на всеки пост, единият от който е старши на пост, с работно време от 8 до 18 часа всеки ден за периода от 1 юли до 31 август. Два от морските плажове - "Фиш-фиш нов" и "Шабленска тузла - Къмпинг "Добруджа", ще имат по два спасителни поста, останалите по един. Избраният изпълнител трябва да има на разположение за срока за осъществяване на дейността екип от минимум 14 спасители с успешно завършен курс към БЧК и заверен талон за 2019 година към документа за правоспособност. Той трябва да монтира и демонтира спасителните съоръжения за обозначение и обезопасяване на водните площи в охраняемите зони.

Изискване към кандидатите е през последните три години да са изпълнили най-малко една услуга, която е идентична или сходна с предмета на ОП -услуги по предоставяне на водноспасителна дейност на плажове, плувни басейни и други водни площи или участъци от тях, които се използват за къпане, плуване и водни спортове.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 69 900 лева без ДДС. Офертите се подават в срок до 17:30 часа на 31 май в „Бюро за комплексно обслужване" в Областна администрация. Постъпилите предложения ще бъдат отворени от комисия, назначена от областния управител, която ще класира офертите на участниците по критерий най-ниска цена. Договорът за обществена поръчка ще се сключи с участника, класиран на първо място и определен за изпълнител на ОП.

c