Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Млади поети ще се изявят в литературен празник в Дом-паметник „Йордан Йовков”

Талантливи автори, участници в средношколския поетичен конкурс „Възкресения”, ще се изявят в литературен празник „Поетичните гласове на младите европейци – живото културно наследство на Европа“, организиран от областния управител Красимир Кирилов и Регионалния исторически музей в Добрич. В Деня на детето – 1 юни, Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще отвори врати, за да посрещне младите хора – бъдещето на Европа, които чрез стиховете си градят мостове между поколенията и съхраняват живо културното наследство.

Конкурсът „Възкресения” има 25-годишна история и се е превърнал в емблема за средношколците, любители на мерената реч. Не един и двама от печелилите отличия в годините назад са вече утвърдени автори на стихове.

Ученици могат да участват със своя поезия в Националния конкурс “Възкресения 2019”

РИМ и Красимир Кирилов отправят покана към всички, които имат желание да съпреживеят празника и аплодират както младите автори, така и доказани поетични пера, да заповядат от 11 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков“. Домакините са подготвили юбилеен сборник „Възкресения“ за 25-ата годишнина на конкурса. Събитието е в изпълнение на Работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за 2019 година.

c