Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Четири пъти добричките каратеки развяха трикольора на Световното първенство по Шотокан

От 24 до 26 май т.г., в Букурещ, Румъния се провежда 10-ото Световно първенство по Шотокан карате. В надпреварата се регистрираха 1500 състезатели от 35 държави.
През първия ден битки водиха каратеките от най-малките възрастови групи: 6-7; 8-9 и 10-11-годишни момчета и момичета, като участие взеха и четири малки състезатели от гр. Добрич, водени от Сенсей Стоян Димов. На светлия български празник, цели четири пъти добричлии издигнаха трикольора на почетният подиум.

Георги Иванов стана вице-световен шампион в дисциплината "Шобу Ипон Кумите" - при 6-7 годишните момчета до 20кг, както и бронзов медалист при 6-7 годишните момчета до 20кг в дисциплината "WKF Кумите".

Боян Христов си извоюва правото с трети най-добър резултат да се качи на стълбичката на победителите и да получи бронзовия медал в дисциплина "Шобу Ипон Кумите" - при 8-9 годишните момчета до 35кг.

Искрен Илиев стана вице-световен шампион при 10-11 годишните момчета до 42кг в дисциплината WKF Кумите. Искрен водеше убедително с 4:1 над противника от Румъния и в последните 3 секунди преди края на мача, крайно изненадващо съдийско решение наложи дисквалификация на добричлията.

Ивайло Георгиев се включи в битките при 10-11 годишните момчета до34кг в дисциплината WKF Кумите, но отпадна в осмина финалите от претендент от Румъния, след изключително скандално съдийство. След краят на мача треньорът на румънският национален отбор призна, че победата е трябвало да бъде присъдена на добричлията и по точки и дори да се даде дисквалификация за румънският състезател.

"Децата ме накараха да се почувствам най-гордия треньор в този голям и престижен форум! Показаха страхотна игра, желание за победа и боен дух. Продължаваме подготовката усилено, предстоят ни още 2 международни турнира и още 1 световно първенство!"
Сенсей Димов коментира още, че спортните занимания продължават през цялото лято, а тренировките в залата са по график - всеки делничен ден от 18:00ч.

c