Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Благородно! Рокери сбъдват мечтите на абитуриенти в Добрич - пристигат на бала с мото шествие

Благородна инициатива обединява за поредна година мотористи от Добрич.

Безвъзмездно те водят абитуриенти на бала им. Така сбъдват мечтите на млади хора и гарантират запомнящо се пристигане на тържеството с рев на мотори и мото шествие.

„Ние всяка година водим абитуриенти. Всичко се прави безвъзмездно и с идеята децата да се щастливи. Тази година просто има повече желаещи”, сподели за Про Нюз Добрич  един от мотористите Живко Пасев. Обикновено шествието е от 20-25 мотора.

Най-често, съпровождат децата на свои роднини или колеги мотористи, но не отказват и на други, които ги потърсят.

Само на 24 май са съпроводили шестима абитуриенти до бала - момичета и момчета. За днес също имат заявки.  

Сред младите хора, които пристигнаха впечатляващо на бала си бе и една от дъщерите на Калин Иванов. Както Про Нюз Добрич разказа, семейството му остава на улицата, след като банка продала ипотекираното им жилище. До това се стигнало след тежка катастрофа, след която бащата останал парализиран от кръста надолу.

Банка изхвърля на улицата семейство с три деца на парализиран мъж от Добрич

Добри хора осигуриха тоалети на дъщерите му, които тази година са абитуриентки. Рокерите подкрепиха благотворителен концерт в помощ на семейството.  Тогава младата дама споделила желанието си да отиде с мотор на бала си. А, те превърнаха мечтата й в реалност.

Със зрелищно шествие и рев на мотори пристигна за празничната нощ и дванайсетокласничката от ПГ по туризъм „П. К. Яворов” Йоанна Славова.  Със сбъдването на мечтата й всъщност се заела нейната майка, която отправила молба към Живко и той, заедно с приятелите си, я сбъднал.

Гимназията по туризъм в Добрич с приз в първото състезание по хотелиерство

„Беше ми мечта да отида с мотор на абитуриентския бал. Все пак това е един от важните моменти в живота ми и исках да го сбъдна, както трябва. Моторите ме влекат от малка. Затова реших да се доверя на Живко Пасев. Естествено, искам да благодаря и на другите мотористи, че направиха празника ми по-специален. Беше едно незабравимо преживяване”, сподели Йоанна.

„В този ден е важно децата да са щастливи”, категоричен е Живко. В това вярват и останалите мотористи, които се включват в благородната инициатива.

c