Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В навечерието на 24 май фирма Corteva стартира дарителска кампания в Добрич

Фирма Corteva Agriscience стартира по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура, дарителска кампания в учебните заведения в Добрич. Днес бяха връчени дарения за първите три училища - раници, настолни игри, комплекти за рисуване, тениски и други изненади.

Акцията се проведе със съдействието на общинския съветник Зорница Михайлова.

В СУ „Димитър Талев” екипът на Corteva Agriscience зарадва 66 деца от първи клас. В СУ „Никола Вапцаров” в навечерието на празника бяха зарадвани отново първокласниците, а в СУ „Стефан Караджа” - 38 деца от първи и втори клас.

„Фирма Corteva е социално отговорна компания, която държи на партньорските отношения между бизнеса и общността. Нашето бъдеще са децата и затова днес посетихме няколко добрички училища”, подчерта Цветелина Герджикова, представител на Corteva Agriscience за Добричка област.

Заедно с общинския съветник Зорница Михайлова тя разказа пред учениците за мисията на компанията, с помощта на която се произвеждат основни земеделски култури у нас.

Предстои още три учебни заведения в Добрич да получат подаръци и да се запознаят с иновативната фирма. Дарителската кампания на Corteva Agriscience ще продължи и през следващата седмица.

Компанията обединява няколко бранда, сред които е Пионер семена България. Тя излиза с ефективни решения в областта на селекцията, опазването и подхранването на растенията.

c