Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На 24 май в Албена празнуват и разказват на туристите за Св. братя Кирил и Методий

През тази година във ваканционно селище Албена са решили да отпразнуват светлата дата 24 май, заедно със всички свои туристи - гости на черноморския комплекс. За тази цел, аниматорските екипи ще запознаят многонационалните си гости, с историята и символиката на празника, споделиха от ръководството на Албена.

От 16:00 часа на откритата сцена на хотел „Маритим Парадайс Блу“ ще започне празничен концерт, в който публиката ще бъде поздравена на няколко езика.

„За нас е важно да отбележим този празник и гостите да знаят защо той ни е толкова скъп“, коментира Ервин Линдбихлер - зам.-директорът "Спорт и Анимация" и главен организатор на инициативата.

Водещ на събитието ще е Радослав Георгиев - шеф-аниматор на 5-звездния хотел „Маритим Парадайс Блу“. На няколко езика, той ще представи в детайли символиката на светлата за българите дата, за да могат гостите да научат за ролята и делото на Светите братя Кирил и Методий и значението им за българската история и култура. В концертната програма са включени изпълнения на някои от най-обичаните български песни, както и от кавъри на златните световни хитове от миналия век.

Входът е свободен за всички гости на ваканционно селище Албена. По време на събитието, гостите ще могат да се насладят и на богато меню от висококачествени напитки на бар-басейна на хотел „Маритим Парадайс Блу“, с включени специални отстъпки.

По традиция, на 24 май започват да работят и плажните библиотеки на Албена. С повече от 50 хиляди заглавия на 10 езика, разполага вече библиотечният фонд на комплекса. Двете плажни библиотеки са разположени на плажовете пред хотелите „Калиакра“ и „Славуна" и продължават да предоставят възможност за безвъзмезден достъп за гостите на Албена.

c