Образование Туризъм

Албена открива целогодишно плувно училище за хора от всички възрасти

В новото плувно училище, едни от най-добрите треньори ще се грижат за обучението на деца и възрастни.

Училището по плуване ще отвори врати на 24 май. Треньорите са членове на Grand Swimming Trainers – с доказан опит и много международни отличия зад гърба си, информираха от курортното селище. Занятията ще се провеждат на 4 басейна: „Маритим Парадайс Блу“, „Фламинго Гранд“, „Ралица“ и „Калиакра маре“. Плувното училище ще работи през цялата година, като в есенно-зимния сезон ще се използва реновираният закрит закрит басейн на хотел „Добруджа“.

„Нашата мисия е да помогнем на децата да станат по-здрави, по-силни, по-умни и силни емоции, чрез плувни упражнения“, уверяват професионалните треньори, които ще обучават гостите на Албена.

“Доказани, одобрени и всеотдайни професионалисти с дългогодишен опит в плувни техники на преподаване, водна гимнастика, гръбначния превенция кривина, обща физическа подготовка на възрастни и деца, както и конкурентна подготовка плуване ще тренират ентусиастите да се докоснат до водните спортове”, коментираха от спортното ръководство на Албена. Едни от утвърдените имена сред треньорите са: Никола Арбалиев – многократен републикански шампион по модерен петобой и кандидат за майстор на спорта; Стефи Красимирова – кандидат-майстор на спорта плуване и треньор с повече от 20-годишен опит; Янко Желязков и Живко Георгиев – опитни спасители и фитнес инструктори, с практика в България и чужбина.

Тренировките ще се провеждат по предварително изготвен индивидуален или групов план, като сложността ще бъде съобразена с нивото на участниците. Часове за тренировките ще могат да се запазват на рецепциите на всички хотели в комплекса, като цените започват от 30 лв. за групови и 60 лв. за индивидуални тренировки, уточниха от курортното селище. В края на всеки курс, участниците ще получават сертификати за преминато ниво. Шест са предвидените категории – в зависимост от сложността на изучените техники.

Откриването на училище по плуване е част от инициативите, свързани с годината, в която ваканционно селище Албена е Европейски курорт на спорта. В спортния календар на комплекса са включени редица професионални и непрофесионални състезания, турнири и тренировъчни лагери.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.